Chevy HHR Network Forums
Search

Welcome to the Chevy HHR Network forums. The Chevy HHR Network is the leading resource for Chevy HHR owners.
You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our FREE community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!
If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Register Forgot Password?
-
Go Back   Chevy HHR Network > General Discussion > Problems/Service/Repairs > Keyless entry not working
-

Problems/Service/Repairs If you have a problem with your HHR, want a tip on repairing or performing a particular service to you HHR here is the place to post!

Reply
 
 
 
submit to reddit
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 11-08-2011, 05:05 AM   #1
Member
 
Join Date: 08-03-2011
Location: va
Member #: 49025
Posts: 31
Check out my gallery 
Keyless entry not working

My key fobs have lost their signal? I replaced the batteries in both of them and still not working. Does the 2008 HHR LT have some type of reset system? I had a 99 Mazda 626 and I could reset the system by turning the key 4 times (not starting the car) while holding the light button in the door jam. It would go thru the security system and reset the the key fobs.

Any suggestions on resetting my fobs? Where I dont use my key to unlock the door I am having trouble getting into my car. I lock my car using the power button on the door.
jdarter42 is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2011, 06:35 AM   #2
Platinum Member
 
db/sb's Avatar
 
Join Date: 06-26-2006
Location: San Bernardino, California
Member #: 1280
Posts: 1,566
Images: 8
Check out my gallery 
Here's a couple of threads that may be of some help:
Key Fob Problems Cheap Fix
Key Fob Problem
__________________
2004 Ford Ranger EDGE Supercab (Daily Driver)
2005 Pontiac GTO M6 (My car)
2010 Mercedes Benz C300 Sport w/AMG Sportline Pkg.(Wife's car)
2014 Kia Rio LX (Wife's daily driver)

Quote:
Originally Posted by mzsusyQ View Post
Funny how I trust this site and it's members more than the dealer!!
db/sb is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2011, 09:10 AM   #3
Senior Member
 
Join Date: 05-13-2008
Location: Knoxville, TN
Member #: 6700
Posts: 2,109
Images: 3
Check out my gallery 
It may or may not be your fobs. There is a battery and receiver relay located in the rearview mirror that can go out. when it did on my SS, I had the same issue. Dealer re-flashed fobs for free that time. this problem will especially occur after the battery has been drained. If you come out in the morning to a dead battery(in my case my son had played with all the lights, and they were left on overnight, without noticing) there is a chance the Relay will go down as well causing a $200 bill for fob re-flash because of a dead battery. There is a related TSB about this "condition". these cars have more quirks than the cast of Jersy Shore.

Just this August I replaced both fobs and had to re-flash. over 3 hundred bucks for fobs and flash.
__________________
2008 HHR SS

"Bonnie" is BLK SS w/Blk-Red Interior, Auto, Tuned & Absolutely Loaded! Purchased 1/15/08

MODS: GMTU, HAHN Hot&Cold IC Piping, K&N Filter, TTR Sway Bar, HAHN 3" Exhaust, HAHN Cat-less DP, Wheelskin, Carbon Fiber Dash, SS Overlays, Airlift DragBags, TTR MotorMount, Custom Air-Box...... More to come

My Design Site: www.chfdesigns.com
foolmoon_design is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2011, 09:25 AM   #4
Senior Member
 
Join Date: 02-16-2009
Location: Frankenmuth/Flint, MI
Member #: 14016
Posts: 6,129
Images: 325
Check out my gallery 
Make sure the connection inside the fob for the battery is good. You also may need to clean the contact points inside as well.
__________________
2006 HHR 1LT, 2.2L, Auto, Running Boards, Roof Rails, Sunroof, Chrome Package (54k miles) Built 5/24/06, Purchased 2/17/09
Mods: Molded Splash Guards, Chrome Exhaust Tip, Brake Light Cover, Stubby Antenna, Gutter Guard Grille, Chrome Tail Light Rings, TTR Sway Bar, 2LT Wheels
1999 Chevy Lumina (164k miles) Built 9/9/98, Purchased 8/14/06
1983 Chevy C-10 Scottsdale Pickup (166k miles) Built 4/83 in Flint, MI, Received 1/05
urbexHHR is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2011, 09:39 AM   #5
Member
 
Join Date: 08-03-2011
Location: va
Member #: 49025
Posts: 31
Check out my gallery 
Thank you for the link. To purchase the keylessfix would be good if I knew for sure that was the problem. If you read the questions page it still has to be taken to dealer for programming. Which is still cheaper than buying one from dealer. I spoke to two dealers and they said it could actually be the transmitter on my car. I am going to bite the bullet and pay the $70 and get my car checked out. Who would have thought something so handy could be such a headache.
jdarter42 is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2011, 09:51 AM   #6
Member
 
Join Date: 08-03-2011
Location: va
Member #: 49025
Posts: 31
Check out my gallery 
keyless not working

Ok I have cleaned the contacts in the remotes. Repalced both batteries. Checked the soldier in the remotes looks like are contacts are fine. Someone posted about a battery in the mirror how do I get to that? I have the 2008 HHR LT, Black, leather, chrome, 2.4l. I love my car gets pretty good gas mileage.

Any help will be greatly appericated
jdarter42 is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2011, 11:03 AM   #7
Member
 
Join Date: 08-03-2011
Location: va
Member #: 49025
Posts: 31
Check out my gallery 
Quote:
Originally Posted by jdarter42 View Post
Ok I have cleaned the contacts in the remotes. Repalced both batteries. Checked the soldier in the remotes looks like are contacts are fine. Someone posted about a battery in the mirror how do I get to that? I have the 2008 HHR LT, Black, leather, chrome, 2.4l. I love my car gets pretty good gas mileage.

Any help will be greatly appericated

I forgot to add I do not have onstar. My car was ordered with that deleted. I bought the car used. It was a year old when I bought it with 28,000 miles. I have not had much trouble with my car. There was a few little things fixed under warranty. And the only thing I have had to replace was the sway bar links. That took care of the clunking noise in the front end. I love my car but I am beginning to wonder about it.
jdarter42 is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2011, 12:25 PM   #8
Senior Member
 
Join Date: 03-06-2010
Location: Ohio
Member #: 19723
Posts: 5,328
Images: 120
Check out my gallery 
Has the car's battery run down recently? From what I've read the 2008 has an issue with this as Foolmoon mentioned above..... I believe once that is fixed it's not prone to happen again as there is a change to the vehicle's programming.
__________________

____ ***** October 2010 featured HHR ***** ____

>> 2.4L, GMPP, Trifecta, Ground Force/Progress suspension <<
Greybeard999 is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2011, 02:12 PM   #9
Member
 
Join Date: 08-03-2011
Location: va
Member #: 49025
Posts: 31
Check out my gallery 
Are you talking about the car battery? That battery is fine not weak or anything. Some one mentioned a battery in the rearview mirror. We are going to unhook the car battery and see if that will reset the car.
jdarter42 is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2011, 02:29 PM   #10
Senior Member
 
Join Date: 03-06-2010
Location: Ohio
Member #: 19723
Posts: 5,328
Images: 120
Check out my gallery 
I meant the car battery...... You may be chasing a different problem. I take it this is a new problem and the fobs have been working up until recently.
__________________

____ ***** October 2010 featured HHR ***** ____

>> 2.4L, GMPP, Trifecta, Ground Force/Progress suspension <<
Greybeard999 is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2011, 02:29 PM
 
 
 
submit to reddit
Reply

   
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 04:12 PM.
vBulletin copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd. Vb Style © vb-skins.com

Advertising - Privacy Statement - Terms of Service - Cookies - Jobs

Copyright © 2005 - 2013 Internet Brands, Inc. All rights reserved.
Chevy HHR Network Forums