remote start not working - Chevy HHR Network
Chevy HHR Network Forums
Search

Go Back   Chevy HHR Network > General Discussion > Problems/Service/Repairs

Problems/Service/Repairs If you have a problem with your HHR, want a tip on repairing or performing a particular service to you HHR here is the place to post!

Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 06-01-2013, 08:48 AM   #1
Senior Member
 
Join Date: 12-06-2010
Location: shamokin, pa
Member #: 24620
Posts: 138
Images: 7
Check out my gallery 
Cool remote start not working

my remote start flashes the lights but will not start the car. whats up with that?
tntwolt is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2013, 09:42 AM   #2
Senior Member
 
Join Date: 11-21-2010
Location: Canada
Member #: 24395
Posts: 893
Images: 15
Check out my gallery 
Make sure nothing is obstructing the path and the top button needs to be held for two seconds. Check to make sure the rear hatch and hood are completely closed.
__________________
2009 HHR SS
Tyler Harvey is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2013, 10:12 AM   #3
Senior Member
 
Join Date: 12-06-2010
Location: shamokin, pa
Member #: 24620
Posts: 138
Images: 7
Check out my gallery 
has been doing it. so open doors etc block it? don`t get any thing on info center, (door/hatch adjar) the hood has something to do with it?
tntwolt is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2013, 02:03 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: 03-28-2008
Location: North
Member #: 6145
Posts: 1,031
Images: 7
Check out my gallery 
Is your remote old, might need a new one. 2 of mine are almost finished. Only one will start my SS and that takes some long button holding. Might be a new $$ purchase.
Cokeybill is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2013, 02:06 PM   #5
Senior Member
 
JT's HHR's Avatar
 
Join Date: 10-26-2005
Location: Lancaster, CA.
Member #: 224
Posts: 227
Images: 28
Check out my gallery 
Is your check engine light on? It won't start with the remote if it is.
__________________
all cracked up!
JT's HHR is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2013, 02:52 PM   #6
Technical Moderator
 
donbrew's Avatar
 
Join Date: 01-23-2009
Location: Fredericksburg, Virginia
Member #: 13699
Posts: 8,321
Images: 22
Check out my gallery 
Quote:
Originally Posted by tntwolt View Post
has been doing it. so open doors etc block it? don`t get any thing on info center, (door/hatch adjar) the hood has something to do with it?
You did do a search, before posting right?

From my 2011 Owner Manual.
The remote vehicle start feature will not operate if:
. The vehicle's key is in the ignition.
. The vehicle's hood is open
. The hazard warning flashers are on.
. There is an emission control system malfunction.
See Malfunction Indicator Lamp on page 4‑34.
. The engine coolant temperature is too high.
. The oil pressure is low.
. Two remote vehicle starts have already been
provided.

From Mitchel OnDemand:

The remote fob can become unsynchronized after 256 button presses while out of range of the car.
Read "butt locking" or, children having access.
donbrew is offline   Reply With Quote
Old 06-01-2013, 03:00 PM   #7
Technical Moderator
 
donbrew's Avatar
 
Join Date: 01-23-2009
Location: Fredericksburg, Virginia
Member #: 13699
Posts: 8,321
Images: 22
Check out my gallery 
Quote:
Originally Posted by Tyler Harvey View Post
Make sure nothing is obstructing the path and the top button needs to be held for two seconds. Check to make sure the rear hatch and hood are completely closed.
My OM says 4 seconds.
donbrew is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2013, 08:42 AM   #8
Senior Member
 
Join Date: 12-06-2010
Location: shamokin, pa
Member #: 24620
Posts: 138
Images: 7
Check out my gallery 
yeah, do have check engine light, cam pos soleniod.
tntwolt is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2013, 10:30 AM   #9
Technical Moderator
 
donbrew's Avatar
 
Join Date: 01-23-2009
Location: Fredericksburg, Virginia
Member #: 13699
Posts: 8,321
Images: 22
Check out my gallery 
A fairly important point to "forget to mention".
donbrew is offline   Reply With Quote
 
 
 
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trying to get remote start working voigtsga Problems/Service/Repairs 6 04-25-2013 09:24 PM
Remote start not working xpeppyx Problems/Service/Repairs 2 06-22-2010 07:46 AM
Remote Start stopped working.... rewcolee1 General HHR 8 08-05-2009 08:27 PM
Remote Start / 2nd Start Cycle Not Working HillsdaleHHR Problems/Service/Repairs 4 02-21-2009 02:26 PM
Remote Start not working.... SSROADSTER Problems/Service/Repairs 2 01-23-2009 09:09 PM

   
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



vBulletin copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd. Vb Style © vb-skins.com

Advertising - Privacy Statement - Terms of Service - Cookies - Jobs

Copyright © 2005 - 2013 Internet Brands, Inc. All rights reserved.
All times are GMT -5. The time now is 05:40 PM.
Chevy HHR Network Forums