Chevy HHR Network Forums
Search

Welcome to the Chevy HHR Network forums. The Chevy HHR Network is the leading resource for Chevy HHR owners.
You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our FREE community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!
If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Register Forgot Password?
-
Go Back   Chevy HHR Network > HHR SS > SS Specific Service Issues/Repairs > "Service ESC" message
-

SS Specific Service Issues/Repairs Service/Repairs specific to the SS. Turbo-Brembo Brakes-2.0 Engine-Limited Slip Differential-Programmable Display-MU3 Transmission

Reply
 
 
 
submit to reddit
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-07-2010, 08:05 PM   #1
Member
 
Join Date: 04-08-2008
Location: Heath Tx
Member #: 6271
Posts: 43
Check out my gallery 
"Service ESC" message

Coming home tonight my check engine light came on as well as the traction control light. The message center says "Service ESC" which I take to mean the Electronic Stabalization Control system. I turned off the car and it reset for a while but came back on. I have 50,380 miles on the car when this started. This is on my 08 HHR SS with 5 speed.

Anyone have any ideas what this is or what could be the cause. Also would this be a warranty type item.

Thanks,

Russ
RussellM454 is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2010, 08:23 PM   #2
Super Moderator
 
ChevyMgr's Avatar
 
Join Date: 11-23-2007
Location: Texas
Member #: 4865
Posts: 8,367
Images: 707
Check out my gallery 
Could be just a bcm hiccup, but normally it would involve a power train component so the 5/100 might not pay for it. Do you have an extended warranty? They would probably cover it.
__________________
Some things I know, Some things I don't

ChevyMgr is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2010, 08:26 PM   #3
Member
 
Join Date: 04-08-2008
Location: Heath Tx
Member #: 6271
Posts: 43
Check out my gallery 
No extended warranty. I thought about disconnecting the battery overnight to see if everything would reset. Or I could just come see you in the morning :-)

Russ
RussellM454 is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2010, 08:27 PM   #4
Super Moderator
 
ChevyMgr's Avatar
 
Join Date: 11-23-2007
Location: Texas
Member #: 4865
Posts: 8,367
Images: 707
Check out my gallery 
If it comes on again send me a PM and I will hook you up.
__________________
Some things I know, Some things I don't

ChevyMgr is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2010, 08:36 PM   #5
Member
 
Join Date: 04-08-2008
Location: Heath Tx
Member #: 6271
Posts: 43
Check out my gallery 
We'll see in the morning. I'll let you know.

Russ
RussellM454 is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2010, 09:54 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: 06-09-2009
Location: Clinton, Mass
Member #: 15434
Posts: 3,026
Images: 1697
Check out my gallery 
Mine does that sometimes when I patch out on a cold morning.
I stopped, waited and restarted the first few times it happened.
Now I just wait until it's safe and shut off the ignition in N while still rolling.
It's cleared when I start it back up.
That way I don't have to pull over

It hasn't happened since the weather's been warmer.

I'll get it fixed along with a few other idiosyncrasies before my extended warranty's up.
__________________

2008 SS AT - new on 6/16/09 - paid off on 6/14/13 w/92,500 mi
GMPP Stage 1 - Pioneer/XM/6 Disc - Black Cobalt SS Wheels - TTR Rear Sway Bar - Moonroof
Running Boards - Stubby Antenna/Locks - Cargo Organizer - Roof Rails - Lighter/Muffin


Mowgli is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2010, 05:45 AM   #7
Member
 
Join Date: 11-19-2009
Location: Long Island/New York
Member #: 17833
Posts: 58
Images: 4
Check out my gallery 
same thing last evening, 92 degrees on long island, parked at my sons college, started it and the same message including
"low power" "turning off traction"..it felt as if it was running on 3 cylinders. i turned it off and on again and it smoothed out..but now i have the check engine light on.. and i made my 10 mile trip home. the service dept said have it towed into my local chevy. now i have to worry about this on a trip???
wtf...
__________________

Last edited by ChevyMgr; 09-23-2010 at 03:55 PM.
speedster is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2010, 01:50 PM   #8
Member
 
Join Date: 04-08-2008
Location: Heath Tx
Member #: 6271
Posts: 43
Check out my gallery 
UPDATE:
I started up this morning the Service ESC message was on as was the check engine light and traction control light. After driving a couple blocks the Service ECS message and the traction control light turned off. At that time the traction control button was now fully functional. The car appears to be running fine but the service engine light has remained on for the 42 mile drive to work.

Russ
RussellM454 is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2010, 05:47 AM   #9
Member
 
Join Date: 11-19-2009
Location: Long Island/New York
Member #: 17833
Posts: 58
Images: 4
Check out my gallery 
3 codes-
P0604
P0606
PO601
power up condition, the ecm detected 3 incorrect checksums
probable cause-failed ecm
binding throttle valve
faulty tp sensor
poor electrical connection
failed tac motor
ram fault-failed ecm
ecm detected an internal performance condition- failed ecm
ecm processor error, internal fault - failed ecm

check engine light went out
dealer couldnt take the car right away, i made an appointment for sat am on line. i hope the app. held.
__________________
speedster is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2010, 11:56 AM   #10
Member
 
Join Date: 11-19-2009
Location: Long Island/New York
Member #: 17833
Posts: 58
Images: 4
Check out my gallery 
Service appointment 10 days away "their busy"
No loaner car available, i said "wtf you told me not to use it!"
09 car with 3800 miles on it.

I was thinking on this, a weak battery on startup maybe cause this?
__________________
speedster is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2010, 11:56 AM
 
 
 
submit to reddit
Reply

   
 

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 02:33 PM.
vBulletin copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd. Vb Style © vb-skins.com

Advertising - Privacy Statement - Terms of Service - Cookies - Jobs

Copyright © 2005 - 2013 Internet Brands, Inc. All rights reserved.
Chevy HHR Network Forums