Remote Start car acts like the car a dead battery, but key starts the car fine - Chevy HHR Network

Go Back  Chevy HHR Network > General Discussion > Problems/Service/Repairs
Reload this Page >

Remote Start car acts like the car a dead battery, but key starts the car fine

Problems/Service/Repairs If you have a problem with your HHR, want a tip on repairing or performing a particular service to you HHR here is the place to post!

Remote Start car acts like the car a dead battery, but key starts the car fine

Reply

 
 
 
Old 10-05-2008, 06:36 PM
  #1  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: 06-18-2007
Location: Tacoma, WA
Posts: 122
Remote Start car acts like the car a dead battery, but key starts the car fine

About a week ago my check engine light came on right after I started my car. The dealer plugged in their little computer and it showed I had a single misfire event. They cleared the code.

The other day the check engine light came on, again. This morning when I went to remote start the car, it would not start. I went out to the car and tried the remote start and it act like the battery is run down. The lights flash and the starter makes the clicking noise, etc, but it never turns the engine. So I climbed in and tried to start the cay with the key. It started right up. I check my other remote and got the same result.

I have had the car in to the shop two occasions because it would not start after it sat for three days. They've never been able to find anything wrong.

The car is a 2007 HHR 2LT it has about 11890 miles on it. I was using regular gas and had no problems. About a month ago I start back on premium gas. The last three tanks have been premium. I was using Shell, but there are none close to where I live so the last four tanks have been Chevron, Fred Meyers, 3 gallons of 7-Eleven and a tank of of Fred Meyers.

The dealer complained about my locking gas cap when he cleared the codes the first time, so I put the factory installed gas cap back on.

Any ideas?

-JJ
JJ_HHR is offline  
Reply With Quote
Old 10-05-2008, 06:52 PM
  #2  
Senior Member
 
oneton's Avatar
 
Join Date: 07-13-2006
Location: Geneva, FL.
Posts: 1,567
Has or is the CEL on now? If it is I don't think the remote start will work with it on.
When you say a single misfire event, was it a single misfire on one cyl. or a misfire event on with X misfires in one cyl. or again with X cyls. I find it very hard to belive it set a code with one misfire. Is the same code set now if so something is not right and I don't think its your fuel..
oneton is offline  
Reply With Quote
Old 10-05-2008, 07:15 PM
  #3  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: 06-18-2007
Location: Tacoma, WA
Posts: 122
CEL is on. AFIAK it remote started Friday and Saturday. I didn't make it to the car before my 10 minutes was up, so I cannot be sure. This morning was when I noticed it did not start. I watch the car from my security camera so I watch for the lights to flash and then come on. I noticed this morning that the lights did not come on...

It was a single misfire on a single cylinder.

-JJ

PS Just checked the manual, and in short, when the CEL light is on the Remote Start will not functiom.

Last edited by JJ_HHR; 10-05-2008 at 09:10 PM. Reason: Looked up CEL and Remote Start interaction
JJ_HHR is offline  
Reply With Quote
Old 10-10-2008, 11:11 AM
  #4  
New Member
 
Join Date: 08-03-2008
Location: Algonquin,IL
Posts: 22
Won't work if CEL is on and usually about 50 more start ups or so till it goes off and it will start working again.
cruzdreamer is offline  
Reply With Quote
Old 10-10-2008, 05:45 PM
  #5  
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: 06-18-2007
Location: Tacoma, WA
Posts: 122
JJ_HHR is offline  
Reply With Quote
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Don Juan
Maintenance and Upkeep
10
03-31-2017 03:39 AM
chefhhr
Problems/Service/Repairs
10
12-19-2012 10:12 AM
pea420
2.4L Performance Tech
11
10-16-2007 10:36 PM
glenngeb
Problems/Service/Repairs
6
08-08-2006 03:07 PM
adamlowery
General HHR
3
11-18-2005 03:04 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Remote Start car acts like the car a dead battery, but key starts the car fine


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service