Steering Wheel Audio Controls Won't Work - Chevy HHR Network

Go Back  Chevy HHR Network > Specific Technical Discussion > Audio and Video
Reload this Page >

Steering Wheel Audio Controls Won't Work

Audio and Video All audio, video, alarms, and all other electronics

Steering Wheel Audio Controls Won't Work

Reply

 
 
 
Old 12-30-2017, 07:28 PM
  #1  
Thread Starter
 
Join Date: 09-30-2017
Location: Sal Lake
Posts: 7
Steering Wheel Audio Controls Won't Work

I wanted a new head unit with phone and rear veiw camera. So I bought a Pioneer avh 291BT, then a GMOS-LAN- 04, And finally A ASWC-1. Wired them all up and the radio works, the rear view works, But I can't get the steering wheel controls to work. I called there tech support for Axxess They finally said I had a bad ASWC-1 so I sent that one back and got a new one. Same story. So I am wondering if anyone here has some ideas what could be wrong? Please help if you can. I am new to posting here and say thanks in advance. Bill B
Bill Burke is offline  
Reply With Quote
Old 12-30-2017, 07:38 PM
  #2  
Administrator
 
Oldblue's Avatar
 
Join Date: 10-13-2011
Location: Welland,Ont Canada
Posts: 17,913
Welcome to the site, it could be a second bad part, possibly.
But check your wires it could be a loose connection
Oldblue is offline  
Reply With Quote
Old 12-30-2017, 08:16 PM
  #3  
Senior Moderator
 
Join Date: 04-09-2006
Location: Vancouver, BC, Canada
Posts: 6,409
Welcome to the forum.

According to the Crutfield site from what I can see quickly is the GMOS-LAN-04 is the wrong one - and should be the GMOS-LAN-03: https://www.crutchfield.ca/p_120OSLA....html?tp=74040

And the ASWC-1 is flagged as the wrong one, and should be: the PAC SWI-CP2 https://www.crutchfield.ca/p_541SWIC....html?tp=73922
whopper is offline  
Reply With Quote
Old 12-30-2017, 10:29 PM
  #4  
Thread Starter
 
Join Date: 09-30-2017
Location: Sal Lake
Posts: 7
I got my info from Amazon, So I am sending that ASWC-1 back to them and ordered the one from crutchfield. The other I is the correct one according to crutchfield. It is probably because I forgot to ut inthe first post that My car has the factory installed Pioneer amp that it calls for the -4 instead of the -3. Thanks for the quick answers. I Will post the results when I get the PAC SWI-CP2 . Bill B
Bill Burke is offline  
Reply With Quote
Old 12-30-2017, 11:00 PM
  #5  
Senior Moderator
 
Join Date: 04-09-2006
Location: Vancouver, BC, Canada
Posts: 6,409
Good deal. Sounds like you are on the right track.
whopper is offline  
Reply With Quote
Old 01-07-2018, 07:02 PM
  #6  
Thread Starter
 
Join Date: 09-30-2017
Location: Sal Lake
Posts: 7
Spent a couple hours out there installing the PAC SWI-CP2 And a funny thing happened It works just like it should. Thanks For pointing me in the right direction. Bill B
Bill Burke is offline  
Reply With Quote
Old 01-07-2018, 08:05 PM
  #7  
Senior Moderator
 
Join Date: 04-09-2006
Location: Vancouver, BC, Canada
Posts: 6,409
Cool. Enjoy.
whopper is offline  
Reply With Quote
Old 01-08-2018, 08:16 AM
  #8  
Administrator
 
Oldblue's Avatar
 
Join Date: 10-13-2011
Location: Welland,Ont Canada
Posts: 17,913
It’s Monday, sound give that volume button a workout!!
Let’s CRANK it UP!!!!

https://www.chevyhhr.net/forums/cran...er-ends-55045/
Oldblue is offline  
Reply With Quote
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
bsarte
Audio and Video
39
12-07-2010 06:36 PM
adamlowery
Audio and Video
18
04-04-2006 08:21 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Steering Wheel Audio Controls Won't Work


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service