Rear O2 sensor not ready - Chevy HHR Network

Go Back  Chevy HHR Network > HHR SS > SS Specific Service Issues/Repairs
Reload this Page >

Rear O2 sensor not ready

SS Specific Service Issues/Repairs Service/Repairs specific to the SS. Turbo-Brembo Brakes-2.0 Engine-Limited Slip Differential-Programmable Display-MU3 Transmission

Rear O2 sensor not ready

Old 04-09-2017, 08:52 PM
  #1  
Member
Thread Starter
 
Join Date: 02-10-2013
Location: Fullerton,Ca
Posts: 74
Rear O2 sensor not ready

I have to get my 2008 SS smogged and the rear O2 sensor and evap shows not ready. In California the evap does not have to be ready. I have a new ZZ crate motor. Previous owner put in a 3" Down pipe. I have tried many drive cycles, I called the previous owner to ask if he disabled the Rear O2 in HP tunes. He can't recall. I looked up the tune and I didn't see it disabled. Here are my choices as I see it , but any advice will be welcomed.
1--replace rear O2
2--Put stock tune back in temporarily
3--Make the O2 "invisible" in HP Tunes ( no idea how to to do this)

If anyone has had this problem your input would truly be appreciated.
ULOS2A6 is offline  
Old 04-09-2017, 11:21 PM
  #2  
Technical Moderator
 
donbrew's Avatar
 
Join Date: 01-23-2009
Location: Fredericksburg, Virginia
Posts: 16,041
You do know that the catalytic converter is part of the downpipe? California is very strict about catalytic converters.

Have you visually inspected the system? Is there a properly labelled converter? Is there a #2 O2 sensor?
donbrew is offline  
Old 04-11-2017, 11:10 PM
  #3  
Member
Thread Starter
 
Join Date: 02-10-2013
Location: Fullerton,Ca
Posts: 74
Yes on the car and O2
ULOS2A6 is offline  
Old 04-11-2017, 11:10 PM
  #4  
Member
Thread Starter
 
Join Date: 02-10-2013
Location: Fullerton,Ca
Posts: 74
Cat
ULOS2A6 is offline  
Old 04-11-2017, 11:53 PM
  #5  
Technical Moderator
 
donbrew's Avatar
 
Join Date: 01-23-2009
Location: Fredericksburg, Virginia
Posts: 16,041
If it will run with the stock tune, that seems like the easiest.

I think the O2 sensor monitors runs continuously or twice a drive, so I don't know how it could "be not ready".

I suppose you could try a battery disconnect lobotomy.
donbrew is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
rfarrjr
Problems/Service/Repairs
9
03-24-2017 11:25 PM
specman
Problems/Service/Repairs
5
11-16-2011 07:26 PM
The Curly 1
Picture & Media
50
03-31-2009 07:00 AM
rebel8ball
The Lounge
17
09-17-2007 12:21 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Rear O2 sensor not ready


Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands